A webáruház működése

1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a puhatalpucipo.unas.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: S&E Bőrfeldolgozóipari és Kereskedelmi Kft.

Székhely: 1158 Budapest, Szűcs István u. 17.

Levelezési cím: 1158 Bp. Berni u. 1.

Üzlethelyiség címe: Estrella Cipőszalon, 1149 Bp. Nagy Lajos kir. útja 140.

Képviselő neve: Soponyai Eszter

Cégjegyzékszám: 01-09-368901

Bejegyző Bíróság neve: Fővárosi Bíróság

Adószám: 12027239-2-42

Közösségi adószám: HU12027239

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

Telefonszám: +36-20/921-8358

Fax: 

3. A honlapon folytatott tevékenység

A Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás - kiskereskedelmi értékesítés ezen honlapon keresztül - kizárólag belföldről elérhető.

4. Felhasználási feltételek

1. Felelősség

A Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó részére folyamatosan biztosítja a Felhasználó fizetési kötelezettségének teljesítése ellenében.

A Szolgáltató nem felel olyan károkért, amelyek erőhatalom, természeti csapás vagy egyéb, a Szolgáltató érdekkörén kívülálló ok folytán következnek be.

A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja, az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállal. A megjelenített árak tartalmazzák a közterheket és az ÁFÁ-t.

A Szolgáltató a Felhasználó adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat továbbadni a Felhasználó kifejezett hozzájárulása hiányában nem jogosult.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb.) szerzői jogvédelem alá esik, így a kereskedelmi célokra történő másolása, módosítása, terjesztése tilos.

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti vagy módosíthatja. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot.

Megrendelés esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint szállítási cím. A regisztrációhoz az előbbi adatokon felül jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti a korábban megadott adatait, a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Megfelelő adatok esetében a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. A megrendelésről a Felhasználó először egy automata visszaigazolást, 48 órán belül pedig egy egyedi visszaigazolást kap e-mailben. Amennyiben a megrendelés rögzítése után a Felhasználó hibás adatot észlel a megrendelésben, azt legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni a Szolgáltató felé.

A Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. A belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatokat lehet módosítani, valamint a leadott megrendelések állapotát lehet nyomon követni.

5.2. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót legkésőbb 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. 

Az elsőként megküldött automata visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termékek nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. A 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail tartalmazza (előre utalás bankszámlára fizetési mód esetén) a banki átutaláshoz szükséges pontos adatokat.

5.3. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés a Felhasználó részére 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail kiküldésével jön létre, amellyel a Szolgáltató a Felhasználó ajánlatát elfogadja.

5.4. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, az utólagosan nem hozzáférhető.

5.5. Számla

A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki, amit a megrendelt termékekkel együtt küld meg a Felhasználónak.

5.6. Fizetés

A Honlapon választható fizetési módok: előre utalás bankszámlára; bankkártyás fizetés, készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen.

5.6.1. Előre utalás bankszámlára

Az Előre utalás bankszámlára fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban és a GLS házhozszállítás szállítási módok esetében választható. Ezen fizetési mód választásakor a 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazolásban foglaltak szerint a Felhasználó előre utalja a termékek vételárát és a szállítási költséget bankszámlánkra. Az utalás megérkeztét követően a termékeket 2 munkanapon belül a választott szállítási mód szerint elindítjuk.

5.6.2. Bankkártyás fizetés

A Bankkártyás fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban és a GLS házhozszállítás szállítási módok esetében választható. A bankkártyával való fizetés a Borgun hf. szerverén keresztül történik 128 bites SSL technológiával kódolt weboldalon keresztül, így a Felhasználó banki adatai garantáltan nem kerülnek illetéktelenek tudomására az interneten keresztül. Ha az online fizetéssel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, keresse ügyfélszolgálatunkat.

A Szolgáltató a megrendelés során keletkezett és birtokába jutott adatokat tárolja, a kártyabirtokos vagy a Felhasználó nevét kizárólag a kártyabirtokos által engedélyezetett tranzakció végrehajtása céljából használja fel. A Szolgáltató a tranzakció során keletkezett egyéb más adatokkal nem rendelkezik.

A Felhasználó hibájából történt téves adatbevitelből, elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget, visszafizetést, visszatérítést nem vállal, az ezzel kapcsolatos bejelentett reklamációkat kivizsgálja és lehetőségeihez mérten kezeli.

Az elfogadható bankkártya típusok: VISA, MASTERCARD, MAESTRO.

5.6.3. Készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen

A Készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban szállítási mód esetében választható. Az Estrella Cipőszalonban a megrendelt termékek vételára készpénzzel vagy kártyával egyenlíthető ki.

5.7. Szállítási módok

5.7.1. GLS házhoz szállítás

A megrendelt termékek a GLS futárszolgálattal kerülnek kiszállításra a Felhasználó által megadott szállítási címre. A megrendelt termékeket a Szolgáltató a vételár (előre utalás bankszámlára vagy bankkártyával történő) kiegyenlítését követő 2 munkanapon belül (rendelhető státuszú termék esetében a gyártást követően) elindítja a Felhasználóhoz, ezt követően a szállítmányozó a kézbesítést egy munkanapon belül megteszi. Az ettől eltérő szállítási időpontról a Szolgáltató minden esetben egyeztetést kezdeményez a Felhasználóval. A csomag elindításáról és a küldemény azonosító számáról a Szolgáltató a Felhasználót e-mailben értesíti.

A csomagokat a szállítmányozó munkanapokon, munkaidőben kézbesíti.

A csomagok aktuális helyzetéről a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes linken tájékozódhatnak Felhasználóink.

A csomagok átvételekor a Felhasználó köteles meggyőzödni arról, hogy a kézbesített csomag sérülésmentes-e. Amennyiben a Felhasználó sérülést tapasztal a csomagoláson, az átvételkor kérheti jegyzőkönyv felvételét a sérülés pontos leírásáról. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja.

5.7.2. Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban

A megrendelt termékek átvételére személyesen az Estrella Cipőszalonban (1149 Bp. Nagy Lajos király útja 140.) van lehetőség. Ezen szállítási mód esetében a Szolgáltató a termékeket lehetőleg 2 munkanapon belül kiszállítja az Estrella Cipőszalonba, az ettől eltérő szállítási határidőről a Felhasználóval egyeztetést kezdeményez. Az Estrella Cipőszalon keddtől csütörtökis 11-17 óra között, pénteken 11-16 óra között, szombaton 9-12 óra között tart nyitva.

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A Fogyasztó a termékek átvételének napjától számított 14 napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállhat.

Ha a Fogyasztó az elállási jogával élni kíván, az elállási szándékát tartalmazó nyilatkozatát postán vagy e-mailen köteles eljuttatni a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségek egyikére. A Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló automata e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

A Szolgáltató 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Postai úton történő elállás esetében a Szolgáltató a postára adás dátumát, e-mailen történő értesítés esetén az e-mail küldésének dátumát veszi figyelembe a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó a terméket csomagként vagy ajánlott levélként küldheti vissza a Szoilgáltatónak, hogy hitelt érdemlően bizonyíthassa a feladás dátumát.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt termékeket és az eredeti számlát a Szolgáltató 2. pontban feltüntetett levelezési címére legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni.

A termékek visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvétellel vagy a feladó fizet megjelöléssel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, a Szolgáltató legkésőbb a visszaküldött termékek átvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szállítási módtól (személyes átvétel Budapesten, Zuglóban) eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Az elállást követően a termékek vételára kizárólag akkor téríthető vissza, ha visszaküldött termék használatlan, újkori állapotú és az eredeti számla is visszaküldésre került. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. Az elállási jog nem illeti meg a Fogyasztót

olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére állított elő és a honlapon egyedi termék megjelöléssel látott el.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidőn belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha ezek közül a Felhasználó által támasztott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Jelen Szolgáltató a forgalmazott termékek gyártójaként a termékszavatossági ügyek esetében elsősorban a javítást részesíti előnyben, figyelembe véve, hogy a Szolgáltató számára a csere aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását. A Szolgáltatóval történő egyeztetést követően a hibát annak költségére a Felhasználó mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, legkésőbb a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni.

Az átvételt követő 6 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen (az esztétikai hibák felismerése a termék átvételét követő 48 órán belül vélelmezhető). A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingóság hibája esetén merülhet fel. A Fogyasztó az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét a gyártó általi forgalomba hozataltól számított két 2 éven belül érvényesítheti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingóság gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: S&E Bőrfeldolgozóipari és Kereskedelmi Kft.

Levelezési cím: S&E Kft. 1045 Bp. Berni u. 1.

Telefonszám: +36-20/921-8358

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: S&E Bőrfeldolgozóipari és Kereskedelmi Kft.

Levelezési cím: S&E Kft. 1045 Bp. Berni u. 1.

Telefonszám: +36-20/921-8358

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, aminek egy példányát a Felhasználónak e-mailen vagy kérés esetén postai úton megküldi.

A Szolgáltató a jegyzőkönyvben rögzített panaszt legkésőbb 30 napon belül érdemben megválaszolja.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak a Felhasználó rendelkezésére:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezés (Budapesti Békéltető Testület, 1016 Bp. Krisztina krt. 99.),
 • Bírósági eljárás kezdeményezése.
9. Egyéb

9.1. Az ÁSZF hatálya

A Szolgáltató a jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek és szolgáltatások árait bármikor módosíthatja. A módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.


Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) hatályba lépésének ideje:
 2014. június 24.

Az alábbiakban a webáruház működéséről és a vásárlás jogi feltételeiről tájékozódhat. A teljes, Általános Szerződési Feltételeket (ÁFSZ) ide kattintva olvashatja el.

A megrendelés folyamata

A menüpontok segítségével könnyedén navigálhat az áruházban.

 

Az áruházban található termékek között a "Termékeink" menüpont segítségével böngészhet, vagy közvetlenül a "Kategóriák" alatt keresheti termékeinket. Ha olyan kategóriába lép, ahol termékek találhatók, akkor megtekintheti azok rövid leírását, árát, egyéb választható tulajdonságait, stb. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lapozhat. A kosár jelre kattintva a terméket a kosárba helyezheti.


Az "Akciós termékek" kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a "készlet erejéig" megjelölés.

Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol részletesebb tájékoztatást kaphat.

Lehetőség van keresésre is. Egyszerű keresés esetén csak a kereső szót kell megadnia, összetett keresés esetén a kereső szó mellett megadhatja, hogy melyik kategóriában és a termék mely tulajdonságában kíván keresni.

A kosár tartalmát a "Kosár" menüpont segítségével is ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékekből milyen mennyiséget kíván rendelni, de törölheti is az adott tételt. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. Ha a megrendelés mellett dönt kattintson a "Megrendelés" gombra.

Megrendelés elött Önnek be kell lépnie a rendszerbe, erre csak regisztráció után van lehetősége. A regisztrációt a "Regisztráció" menüpont alatt találja. Itt a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat kell megadnia. Minden email címet csak egyszer lehet regisztrálni. A regisztráció természetesen semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ha Ön regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja a jelszó emlékeztetőt. Ha itt megadja a regisztrált email címét, akkor a jelszavát elküldjük Önnek.

Ha a kosár oldalon a megrendelés gombra klikkel, akkor eljut a "Fizetési , Szállítási és Egyéb lehetőségek" oldalra, ahol kiválaszthatja az Önnek legkényelmesebb módozatokat. Több termék megrendelése esetén részszállítási lehetőség nincsen, a megrendelt termékeket az egyedi visszaigazolásban jelzett időpontban, egy szállítási egységként kezeljük.

A megrendelésének állapotát a megrendelés lezárásáig figyelemmel kísérheti a "Megrendelés követés" menüpont segítségével. Itt megtalálhatja az összes eddigi megrendelését is, amelyet áruházunkba elküldött. A megrendelés adatait a "Megrendelés követés" menüpontnál ki is nyomtathatja.

A szerződés alapelemei

Az áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését a webáruházon keresztül eljuttatja az Estrella puhatalpú cipőhöz. Megrendelése akkor lép életbe, ha azt emailben vagy telefonon is visszaigazoltuk Önnek. Az áruházi rendszer által küldött automata visszaigazolás nem egyenértékű egyedi visszaigazolásunkkal, abban csak a vásárlás során rögzített adatokat összegzi a rendszer. Egyedi Estrella visszaigazolásunkban a szállítás pontos idejéről, bankszámlaszámunkról, az átvételi helyszínek nyitvatartásától és minden olyan fontos tényezőről tájékoztatjuk Önt, amely a megrendelés sikeres teljesítéséhez szükséges. A "Vásárlási információk" menüpontban megtalálja elérhetőségünket és társaságunk adatait. Kérdéseivel, a termékekre vonatkozó információkéréssel, tanácsadásra vonatkozó igényével bátran keressen meg minket a megadott emailcímen vagy telefonszámon. Felhívjuk figyelmét, hogy a létrejövő elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar.

A vásárlástól való elállás

Megrendelése során Ön élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az átvétel dátumát a postai dokumentummal tudja igazolni. Amennyiben Ön nem kívánja használatba venni a megrendelt terméket, és ezt jelzi felénk, úgy az Estrella puhatalpú cipő az Ön által fizetett termékárat (a szállítás költsége nélkül) haladéktalanul, de a törvényi előírásnak megfelelően legkésőbb az elállást és az áru visszajutattását követő harminc napon belül visszatéríti. Ebben az esetben az áru visszajuttatásával kapcsolatos költségeket az elálló Vevő állja. Termékünket minden esetben eredeti csomagolásában és állapotában várjuk vissza Önöktől. Csereigényüket (méretben, színben, modellben) lehetőségeink szerint mindig igyekszünk teljesíteni, kapcsolattartónk ebben az esetben is szívesen áll rendelkezésükre.
Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekinthet meg.

A szavatosság

Az Estrella puhatalpú cipő mint Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben, a 2002. évi XXXVI. törvényben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadóak. Kérjük Önöket, hogy reklamációjukat haladéktalanul jelezzék felénk, ha hibásnak vélelmezik a terméket. A nem tartós használati cikkekre vonatkozó szavatosság időtartama hat hónap, ennek érvényesítésére két év áll vevőink rendelkezésére. Szavatossági igény esetén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. Cégünk a hibás terméket  - lehetőség esetén - javítja vagy kicseréli, a törvény által meghatározott 15 napos határidőn belül. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. Hibás, minőségileg nem megfelelő termék vásárlása esetén Önt kényelmetlenségek érhetik, mi gyártóként és kereskedőként kínosan érezzük magunkat, ezért kérjük, hogy panaszait mielőbb ossza meg velünk, hogy a lehető legnagyobb rugalmassággal és gyorsasággal helyrehozhassuk a hibát. Reklamációs vagy csereigényét kérjük emailben vagy telefonon jelezze, de fordulhat közvetlenül a zuglói Estrella Cipőszalonhoz is (1149 Bp. Nagy Lajos kir. útja 140. Tel.: 251-0144).
Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekinthet meg.

Az Estrella puhatalpú cipő adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.


A webáruházban adatkezelést az Estrella puhatalpú cipő (S&E Kft.) végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem adunk ki, csak az érintettek előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbítunk. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal nem kapcsoljuk össze. A webáruház oldalán különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallási vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális orientációra, valamint bűnügyi személyes adatokra vonatkozva) még véletlenül sem gyűjtünk felhasználóinkról. Webáruházunk látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják és elfogadják, hogy rendelés csak regisztráció után adható le. Törvényi felhatalmazás alapján kötelesek vagyunk a megkereső hatóság részére - ha annak minden feltétele adott - személyes adatot kiadni. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra, de az Estrella puhatalpú cipő nem tud felelősséget vállalni más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban.

A webáruház látogatása során a rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre. Rögzíti továbbá az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatrögzítés alapvető célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsoljuk össze és sosem törekszünk a felhasználó személyének azonosítására.

Amennyiben vásárolni szeretne webáruházunkban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat is (a számlázási és szállítási adatokat, a telefonszámot, az email címet, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszót). A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. Hírlevelünkkel ritkán, alkalomszerűen keressük meg vásárlóinkat, igyekszünk csak a legfontosabb információkat (új termékek, offline értékesítési időpontok és helyszínek) megosztani Önökkel. A hírlevél igénylés a későbbiekben bármikor törölhető. Felhasználóink email címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy szolgáltatónk kizárólag technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az Estrella puhatalpú cipő kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet felhasználónk emailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja email címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A feliratkozás gombra klikkelve jelezheti igényét a hírlevél küldésre. A hírlevél feliratkozás ezen típusa a felhasználó által bármikor törölhető.

Az Estrella puhatalpú cipő adatait teljeskörűen megtalálja a "Vásárlási információk" oldalon. Ha úgy érzi, hogy az adatkezelés során megsértettük személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

Webáruház készítés