Az estrella puhatalpú cipőiről

Az Estrella márkavédjegy birtokosa olyan hazai tulajdonlású gazdasági társaság, amelynek vezetői és munkatársai évtizedek óta cipőgyártással foglalkoznak.

Puhatalpú cipőinket 2008 óta gyártjuk a  húsz főt foglalkoztató budapesti, női cipőket készítő üzemünkben, saját tervezés és modellezés alapján, európai eredetű marhabőröket felhasználva. Mind a gyermekcipőinknél, mind a női cipőinknél elsőrendű a kényelmesség, a lábraillőség szempontjának érvényesítése. Ennek megfelelelően puhatalpú cipőink is igazodnak a kisgyermekláb anatómiai sajátosságaihoz: a széles orr- és sarokrész, a tág fejrész, a biztonságos, csúszásmentes talp mind azt szolgálja, hogy a cipő elősegítse a láb egészséges fejlődését és emellett védelmet nyújtson a fokozottan sérülékeny gyermeklábnak. A puhatalpú cipő a mezítlábas járást utánozza, támogatja a természetes mozgásfejlődést és egyensúlyérzékelést, így kifejezetten ajánlott az önállóan felállni és a járni tanulás időszakában. Későbbi életkorban papucsként viselhető és használatával elkerülhetők a hagyományos, hátsó pánt nélküli gyermekpapucsokkal járó problémák: a a szaladás közben kifordult boka, a lábfeji izmokat túlzottan igénybevevő klaffogó járás, a mindig valahová elkeveredő papucsok keresgetése.

Puhatalpú cipőink ideálisak tánchoz, szobai sportokhoz, babafoglalkozásokra, egyszóval minden olyan helyszínre, ahol merev talpú cipő nélkül is járhatnánk, de a zoknit, harisnyát kevésnek, hidegnek vagy nem illendőnek érezzük.

Az Estrella puhatalpú gyermekcipői 34-es méretig kizárólag természetes marhabőrből készülnek, talpukat a felsőrésszel azonos anyagból, kifordítva varrjuk. Ragasztóanyagot csak a figurák illesztésénél, elenyésző mennyiségben használunk, ezzel biztosítva azt, hogy a legkisebbek cipőjébe szinte semmilyen szintetikus anyag ne kerüljön bedolgozásra. Gyermekcipőink talpa egyrétegű, ennek legfontosabb oka a természetesség megőrzése: a más márkájú puhatalpúkba beépített szivacs két-három milliméteres szigetelőrétege megakadályozza a láb szellőzését és befülledéshez, izzadáshoz vezethet. A felsőrésszel azonos, szakmai szempontból vastagnak számító anyagból készült talp a legtöbb helyzetben elegendő hőmérsékleti védelmet nyújt, de azok számára, akik igénylik az erőteljesebb talpmegoldást, nem bevarrott, kiegészítő talpbetétet kínálunk puhatalpú cipőink mellé.

Webáruház készítés