Az estrella puhatalpú cipőiről

Az Estrella márkavédjegy birtokosa olyan hazai tulajdonlású gazdasági társaság, amelynek vezetői és munkatársai évtizedek óta cipőgyártással foglalkoznak.

Puhatalpú cipőinket 2008 óta gyártjuk budapesti, női cipőket készítő üzemünkben, saját tervezés és modellezés alapján, európai eredetű marhabőröket felhasználva. Mind a gyermekcipőinknél, mind a női cipőinknél elsőrendű a kényelmesség, a lábraillőség szempontjának érvényesítése. Ennek megfelelelően puhatalpú cipőink is igazodnak a kisgyermekláb anatómiai sajátosságaihoz: a széles orr- és sarokrész, a tág fejrész, a biztonságos, csúszásmentes talp mind azt szolgálja, hogy a cipő elősegítse a láb egészséges fejlődését és emellett védelmet nyújtson a fokozottan sérülékeny gyermeklábnak. A puhatalpú cipő a mezítlábas járást utánozza, támogatja a természetes mozgásfejlődést és egyensúlyérzékelést, így kifejezetten ajánlott az önállóan felállni és a járni tanulás időszakában. Későbbi életkorban papucsként viselhető és használatával elkerülhetők a hagyományos, hátsó pánt nélküli gyermekpapucsokkal járó problémák: a a szaladás közben kifordult boka, a lábfeji izmokat túlzottan igénybevevő klaffogó járás, a mindig valahová elkeveredő papucsok keresgetése.

Puhatalpú cipőink ideálisak tánchoz, szobai sportokhoz, babafoglalkozásokra, egyszóval minden olyan helyszínre, ahol merev talpú cipő nélkül is járhatnánk, de a zoknit, harisnyát kevésnek, hidegnek vagy nem illendőnek érezzük.

Az Estrella puhatalpú cipői 41-es méretig kizárólag természetes marhabőrből készülnek, talpukat a felsőrésszel azonos anyagból, kifordítva varrjuk. Ragasztóanyagot csak a figurák illesztésénél, elenyésző mennyiségben használunk, ezzel biztosítva azt, hogy a legkisebbek cipőjébe szinte semmilyen szintetikus anyag ne kerüljön bedolgozásra. Gyermekcipőink talpa egyrétegű, ennek legfontosabb oka a természetesség megőrzése: a más márkájú puhatalpúkba beépített szivacs két-három milliméteres szigetelőrétege megakadályozza a láb szellőzését és befülledéshez, izzadáshoz vezethet. A felsőrésszel azonos, szakmai szempontból vastagnak számító anyagból készült talp a legtöbb helyzetben elegendő hőmérsékleti védelmet nyújt, de azok számára, akik igénylik az erőteljesebb talpmegoldást, nem bevarrott, kiegészítő talpbetétet kínálunk puhatalpú cipőink mellé. A 36-os mérettől kínált felnőttváltozatot háromrétegű: a kifordított felsőrész-anyagból, a belső bőrbélésből és a kettő közötti 3 mm vastagságú szivacsból álló talppal gyártjuk. 

Webáruház készítés