Cipőméret és lábméret

Az Estrella puhatalpú cipőinél minden mérethez egy belső talphossz-méretet adunk meg, ami azt a tiszta hosszúságot jelöli, ahol a láb a cipő belsejében elhelyezkedik.

A lábméret meghatározásának legbiztosabb módja a talp körülrajzolásával kezdődik. Ezt mindig állva tegyük meg (mi ülhetünk, a gyermek álljon :-)), mert a láb álló helyzetben, szétterülve mutatja a legnagyobb méretét. A zokniban, harisnyában álldogáló gyermeklábat inkább bővebben, mintsem szűkebben rajzoljuk körbe és már mérhetjük is a talprajz legnagyobb hosszúságát. Az így kapott, a hosszúságot megadó számot lehet összepárosítani az Estrella puhatalpú cipők méretezésével úgy, hogy a talp hossza és a cipőméret belső talphossza között legalább 4-5 mm ráhagyás maradjon. Választhatunk akár ennél nagyobb méretű cipőt is, hiszen a puhatalpú cipőknél nincsen sarokfeltörés vagy orraesés a túl nagy méret miatt, de ilyenkor kiegészítő talpbetétet ajánlunk választékunkból, ami a cipőbe helyezve kb. fél mérettel szűkíti azt (a láb növekedésével pedig egyszerűen kivehető a cipőből).

Az Estrella puhatalpú cipői minden mérettartományban igazodnak a kisgyermekláb anatómiai jellegzetességeihez. A legkisebbek talplenyomata (16-tól 24-es méretig) még igen széles mind az orr-résznél, mind a sarokrésznél és csak a biztos járni tudás megszilárdulása után, nagyjából a második életévtől kezd egyre keskenyedni, fokozatosan a felnőtt talplenyomatához hasonlóvá válni. Cipőink ezért bőséges, tág helyet hagynak a természetesen pufók gyermeklábnak, s mivel sem orrmerevítő, sem kéregmerevítő nem kerül beépítésre, a tiszta bőr cipő rugalmasan alkalmazkodik viselője lábához: keskenyebb lábnál a belméret hosszúsággá, erősebb lábnál szélességgé "alakul".

Az átlagosnál vékonyabb lábra tépőzáras szandálcipő fazonjainkat ajánljuk, de tű és cérna segítségével gumis modelljeink bokarésze is szorosabbra húzható néhány perc alatt.

Webáruház készítés