Jelszó emlékeztető

Cipőméret és lábméret

Az Estrella puhatalpú cipőinél minden mérethez egy belső talphossz-méretet adunk meg, ami azt a tiszta hosszúságot jelöli, ahol a láb a cipő belsejében elhelyezkedik.

A lábméret meghatározásának legbiztosabb módja a talp körülrajzolásával kezdődik. Ezt mindig állva tegyük meg (mi ülhetünk, a gyermek álljon :-)), mert a láb álló helyzetben, szétterülve mutatja a legnagyobb méretét. A zokniban, harisnyában álldogáló gyermeklábat inkább bővebben, mintsem szűkebben rajzoljuk körbe és már mérhetjük is a talprajz legnagyobb hosszúságát. Az így kapott, a hosszúságot megadó számot lehet összepárosítani az Estrella puhatalpú cipők méretezésével úgy, hogy a talp hossza és a cipőméret belső talphossza között legalább 4-5 mm ráhagyás maradjon. Választhatunk akár ennél nagyobb méretű cipőt is, hiszen a puhatalpú cipőknél nincsen sarokfeltörés vagy orraesés a túl nagy méret miatt, de ilyenkor kiegészítő talpbetétet ajánlunk választékunkból, ami a cipőbe helyezve kb. fél mérettel szűkíti azt (a láb növekedésével pedig egyszerűen kivehető a cipőből).

Az Estrella puhatalpú cipői minden mérettartományban igazodnak a kisgyermekláb anatómiai jellegzetességeihez. A legkisebbek talplenyomata (16-tól 24-es méretig) még igen széles mind az orr-résznél, mind a sarokrésznél és csak a biztos járni tudás megszilárdulása után, nagyjából a második életévtől kezd egyre keskenyedni, fokozatosan a felnőtt talplenyomatához hasonlóvá válni. Cipőink ezért bőséges, tág helyet hagynak a természetesen pufók gyermeklábnak, s mivel sem orrmerevítő, sem kéregmerevítő nem kerül beépítésre, a tiszta bőr cipő rugalmasan alkalmazkodik viselője lábához: keskenyebb lábnál a belméret hosszúsággá, erősebb lábnál szélességgé "alakul".

Az átlagosnál vékonyabb lábra tépőzáras szandálcipő fazonjainkat ajánljuk, de tű és cérna segítségével gumis modelljeink bokarésze is szorosabbra húzható néhány perc alatt.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.